Sizlerden neler öğrendim
Geçen hafta sizlerle paylaştığım ankete katılım ve kıymetli geri bildirimler için teşekkürler. Peki bundan sonra?
Geçtiğimiz hafta sizlerle bir anket paylaşmış, geri bildirim rica etmiştim. 49 form geldi. Oldukça detaylı geri bildirimler vardı. Bu geri bildirimlerin bir kısmını ve buna bağlı aksiyonları sizlerle paylaşmak isterim.
Ankete bakan ve katılanların bildiği gibi soruların bir kısmı puanlama soruları idi. Yazılar ile ilgili memnuniyet, başkalarına önerme ve yazı sıklığı ile ilgili sorular. Bir kısmı ise açık uçlu sorulardı. Özellikle burada çok fazla iç görü vardı benim için. Ellerinize kollarınıza sağlık.
Genel memnuniyet ile ilgili konular
Buraksu.com içerikleri ve deneyimi hakkında genel olarak ciddi bir memnuniyet var. Anket sayısının küçük bir örneklem olduğunu ve muhtemelen buraksu.com ile daha ilgili bir kitle olduğunu düşünerek birazcık şüphe ile yaklaşmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Genel bir memnuniyet var ve eminim geliştirilecek şeyler de.
Buraksu.com’u başkalarına öneririm çok kıymet verdiğim sorulardan birisi idi. Gerçekten memnun olmanın ispatı gibi bu soru. En yüksek skorlardan birisi bu oldu. Teşekkürler.
Yazıların niteliği ve niceliği ile ilgili konular
Burada yazı frekansı, uzunluğu ve faydası ile ilgili sorular vardı. Yazılar ile ilgili açık uçlu sorularda da oldukça geri bildirim vardı. Ve gerçekten birkaç tanesi tam da şüphe duyduğum ve gelişme alanı olduğunu düşündüğüm yerlerden geldi. Bu geribildirimler sonrası bazı uygulama değişikliklerimiz olacak. Hemen paylaşayım.
Bundan sonra haftada 2 yazı paylaşmaya özen göstereceğim. Ara ara 3 içerik olabilir. (Yazıları okuyamadığı için kendini suçlu hissedenler. Özür.)
Haftalık 2 içerik daha içgörü dolu, belki biraz daha geniş, pazarlama ve meraklı sorulara yönelik hikayeler olacak. Teknik içerikler, nasıl yapılır başlıkları, B2B pazarlama ve FRAME'+WORK içerikleri ayrı bir kategori olarak daha az sıklıkla karşınıza gelecekler.
Özgün yazıların daha derin olması ve özellikle yazı finalinde daha derinleşmesine ekstra özen göstereceğim. En önemli eleştirilerden birisi iyi bir giriş ile konunun ilerlediği, genişlediği ve pat diye bittiği yönünde. Bunun için yazıların sonunda ek örnekler ile açıklamak ve yazıyı biraz daha yumuşak indirmek niyetindeyim. Deneyeceğim. Umarım beceririm. :)
Kaynakça vermek konusunda talep olmuş. Ben de isterim ama genelde ben oturup direk yazıyorum. Araştırma kısmı günlük okumalar, merak edip internette dolanmalardan geliyor. Arkada sistematik bir listem yok. Nasıl yapabilirim onu düşünüyorum bu yorumları gördüğümden beri. Belki bazı yazılara ileri okumalar ekleyebilirim. Deneyeceğim.
Bu konu biraz arada kaldığım bir konu idi. Derdimi elbette daha kısa anlatabiliyorum ancak yazılara bir deneyim, bir yolculuk gibi bakmaya çalışıyorum. Nedensellik benim özel yaşamımda da çok önemli. Bu sebeple bir sonuca varmadan önce detaylıca neden ve nasıl bu sonuca vardığımı anlatmak gibi bir tarzım var. Bu yazıları uzatıyor mu? Evet. Daha kısa olabilir mi? Evet, ama kısa yazılar için Twitter var. :)
Yazıların uzun olmasının kasıtlı olmayan bir sebebi daha var. Uzun olmasının değil de daha kısa yazmamamın diyeyim. O da okuyucunun benim zihnimden geçen süreci anlaması ve benimle kabaca aynı deneyimi yaşaması. Yılmaz Özdil gibi SMS şeklinde yazı yazabiliyorum. Ben okuyucunun benimle efor harcamasını, düşünmesini, aralarda bir şeyler keşfetmesini istiyorum. Arada okunmak değil, yazdıklarıma zaman ayrılmasını istiyorum. Ben herkes için içerik üretmiyorum. Kahvesini alıp yazıları okumaya zaman ayıran, bunun için özel zaman yaratanlar için yazıyorum. SMS gibi hap bilgiler için Twitter’dayım. Orası daha eğlenceli. :)
Yazı konuları ile ilgili de önerileri dikkate alacağımı belirtmek isterim.
Yeni mecralar
Podcast ve video içerik talebi çok fazla. Benim arada kaldığım bir konu idi. Hala aradayım. :) Öncelikle kaynaklarım kısıtlı. En kısıtlı kaynağım zaman. İçeriği çekmek, kaydetmek, düzenlemek, tekrar izlemek ve tekrar düzenlemek ciddi zaman. Bu işi outsource etmek de istemiyorum şimdilik. Özelliklerde başlarda. Ben kendimi ifade etmek için içerik üretiyorum. Bu sebeple biraz korumacıyım.
Burada yazı sayısının azalması ve biraz daha hikâyeleştirilmesi ile ara bir form yaratabileceğimi düşünüyorum. Eğer istediğim hikâye tadını yakalarsam seslendirmek mümkün olabilir diye düşünüyorum. Zamanla göreceğiz.
Bir diğer sebebim de odağı dağıtmak istememem. Her mecra ayrı bir efor ve odağı kaybetmeye bir adım daha yaklaşmak. Şimdilik biraz bekleyecek gibi.
Kitap konusu
FRAME+WORK modeli ile ilgili bir kitap hazırlığım vardı. Azalan yazılardan biraz zaman yaratarak kitabı tamamlamayı düşünüyorum. FRAME+WORK, üç kitaplık bir seri olacak.
FRAME+WORK nedir?
FRAME+WORK modeli nasıl kullanılır?
Neden FRAME+WORK modeli?
İlk kitap daha çok bir guide gibi herkesin kullanacağı basitlikte, detaylara girmeden modeli anlatacak ve örnekler ile pratik yapma fırsatı sunacak. İkinci kitap pazarlama profesyonelleri ve özellikle strateji ile ilgilenenler için modeli anlatacak. Son kitap ise işin felsefesi. Daha az insana hitap edecek ancak derinlik olarak modeli ve günümüz pazarlamasını anlamamızı sağlayacak.
Niyetim önümüzdeki günlerde kitaba girişmek. Gelişmelerden haberdar edeceğim.
Teşekkürler
Bugüne kadar ki tüm destekleriniz, teşekkürleriniz ve helallikleriniz için teşekkürler. Sizlerden öğrenmeye, yazmaya, üretmeye, paylaşmaya devam. Bu hafta 2 yazı ile karşınızda olacağım.
Görüşmek üzere!